fra Annals of Sports Litigation Alert:

Av Eric Chang og Dylan F. Henry, fra Montgomery McCracken Walker & Rhoads LLP

Runde 1- Fakta

2. november 2013 gikk tungvektbokser, Magomed Abdusalamov, inn i ringen på Madison Square Garden og kvadratet mot Challenger, Ismaikel Perez, for å forsvare sin USNBC tungvektstittel i en kamp regulert av New York State Athletic Commission (SAC). Da støvet satte seg etter 10 runder med straffende slag, var Abdusalamov ikke tungvektsmester mer; Perez vant av enstemmig avgjørelse. Men dette tapet ville snart være minst av Abdusalamovs bekymringer.

SAC -leger, inkludert Gerard P. Varlotta, D.O., undersøkte Abdusalamovs blodige og hovne ansikt i garderoben etter kampen. Legene sydd en snøring over øyet og mistenkte at ACF Fiorentina Skjorter Abdusalamov hadde opprettholdt et nesebrudd. Legene bemerket imidlertid at Abduslamov ikke manifesterte noen nevrologiske problemer og så ingen symptomer som antydet hjerne traumer, en hjerneblødning eller et subdural hematom. De administrerte King-Devick (KD) -testen, som hjelper leger raskt å gjenkjenne mulige hjernerystelsessymptomer. Abduslamov passerte både før og etter kampen. Selv om det var ambulanse på stedet, sendte ikke legene Abdusalamov til sykehuset. Snarere ryddet de ham for å forlate hagen og rådet ham bare til å få røntgen når Newcastle United Skjorter han kom hjem til Florida.

Rett etter at han forlot hagen den kvelden, ble Abdusalamov stadig mer ustabil og kvalm og begynte å manifestere tegn på nevrologisk nød. Abdusalamov ble ruset til Roosevelt sykehus ved taxi hvor han fikk diagnosen et subdural hematom og cerebral herniation. Snart gjennomgikk Abdusalamov akutt hjernekirurgi, fikk flere slag og ble plassert i et medisinsk indusert koma. Med unntak av et kort øyeblikk for å fjerne åndedrettsvern, forble Abdusalamov i koma i over en måned. Da han til slutt ble utskrevet fra sykehuset, ble Abdusalamov lam på sin høyre side, og ikke kunne gå, og talen hans var stort sett begrenset til å mumle.

Runde 2 – Søksmålet og delvis oppgjør

I januar 2014 saksøkte Abdusalamov og hans familie staten New York, SAC, de tre SAC -legene og dommeren. Saksøkere påsto at saksøkte ikke klarte å gi tilstrekkelig medisinsk og nevrologisk undersøkelse og evaluering for å bestemme Abdusalamovs fysiske og nevrologiske tilstand under og etter kampen, og at de tiltalte videre ikke klarte å anerkjenne, diagnostisere eller sette pris på betydningen av blodet som ble funnet i “Abdusalamovs urin , sammen med tegn, symptomer og klager på progressiv kvalme, oppkast, hodepine, ubehag, ansiktsbrudd (er), håndbrudd, desorientering, kompromittert koordinering, endring av talemønster, slapphet og svimmelhet som indikerer en lukket traumatisk hjerneskade. ” Påstandene hevdet også at de tiltalte “ikke klarte å gi rettidig og passende medisinsk transport via ambulanse til et nærliggende kvalifisert sykehusanlegg [.]” I 2017 gikk staten New York og SAC enige om å betale 22 millioner dollar i oppgjør. Den medisinske malpractice passer mot legene ved siden av og dommeren forble.

Runde 3 og 4 – sammensatt dom, og sammendrag av dommen Redux

Før rettssaken flyttet legene ved en kortfattet dom. De tiltalte hevdet at Abdusalamov ikke viste noen tegn til nevrologisk nød under kampen eller under medisinsk undersøkelse etter uutholdet, og hevdet videre at de ikke avvikte fra gjeldende standard for omsorg fordi det ikke var noen grunn til å sende Abdusalamov umiddelbart til sykehusets legevakt. Retten var enig og innvilget først sammendrag av dom med hensyn til Dr. Varlotta.

Saksøker ba om Reargument, og retten ombestemte seg etter revurdering. Saksøker påpekte at AC Milan Skjorter retten hadde oversett saksøkers ekspert som mente at Abdusalamov, selv i mangel av åpenbare tegn på nevrologisk nød, burde vært avholdt for videre observasjon eller umiddelbart overført til et sykehus for en CT -skanning av hjernen hans. Saksøker hevdet at den konkurrerende ekspertuttalelsen, dvs. en “kampens kamp”, burde ha ført til at retten nektet forslaget om kortfattet dom og sendt saken til rettssak.

Retten konkluderte igjen med at saksøker ikke ga kompetente ekspertbevis for at Dr. Varlotta savnet tegn på nevrologisk nød. Retten anerkjente at siktedes eksperter mente at (1) Dr. Varlotta ikke avviket fra de aksepterte standarder for omsorg fordi Abdusalamov “ikke viste noen tegn til nevrologisk nød under eller etter kampen eller under Varlottas undersøkelse, slik at Dr. Varlotta ikke kunne har med rimelighet forventet at Abdusalamov ville utvikle tegn og symptomer på nevrologisk nød senere ”[1]; (2) At Abdusalamov gjorde nnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.