fanget doping i en olympisk sport? Wada vil treffe deg med et 4 års forbud for første lovbrudd. Hvis du blir fanget av doping en gang, står du overfor livet for livstid. Store profesjonelle idretter, derimot, starter med ekvivalent med en smekk på håndleddet før du flytter til eskalerende suspensjoner.

Hva med MMA? Idretten, som uten tvil har størst behov for å beskytte deltakerne fra de som søker fordel ved å bruke ulovlige PED -er, har ingen ensartet politikk. MMA -straffer for misbruk av PED vil variere etter skjønn av statlige og provinsielle atletiske kommisjoner og etter noen omstendigheter etter skjønn av kampkampanjer. Hvis en enhetlig modell blir tatt i bruk, er spørsmålet hvilken vei den må lene seg; No Nonsense -måten å wada eller de mye mildere måtene godt etablert i profesjonell idrett? Hvis vitenskap brukes som guide, er førstnevnte svaret.

Spørsmålet om PED -er i kampsport har tatt søkelyset igjen med en av MMAs pionerer, Ken Shamrock, og innrømmet den ikke så velholdte hemmeligheten at PED -overgrep er utbredt i sporten. Shamrock fortalte AXSTV

“Jeg har aldri kommet inn i ringen mens jeg brukte steroider … bare for å bli det klart … men jeg har brukt steroider i fortiden … det er et problem fordi det som skjer er menneskene som tjener mest penger er menneskene som utvilsomt kan Bruk penger på å jukse, for å komme rundt testingen. Det er problemet du støter på. ”

Shamrock fortsetter med å ringe for reform som argumenterer for endring, må skje på inngangsnivå for å luke ut ped -juks før de får fothold i sporten.

Mens Shamrocks oppfordringer om reform er velkomne hans skille fra å bruke, men aldri “gå inn i ringen” mens på steroider i beste fall er menneskeskapt. Nyere vitenskapelig studie viser at det er langsiktige gevinster å PED -bruk som Gamba Osaka Skjorter kan fortsette godt etter at medisinene er avviklet.

Vitenskapen:

I en studie fra 2006 som involverte kraftløftere, ble det funnet at utøverne fortsatte å glede seg over fordelene i løpet av sine rene jevnaldrende år etter at de sluttet å bruke stoffene. Spesielt konkluderte forskningen med at “basert på attributtene mellom dopede og ikke-dopede kraftløftere, konkluderer vi med at en periode med anabole steroidbruk er en fordel for en strømløfter i konkurranse, selv flere år etter at de slutter å ta et dopingmedisin.”

I en studie som ble publisert i fjor i Journal of Physiology, så forskere på langsiktige fordeler med anabole steroider etter diskontinering og konkluderte med at “kort eksponering for anabole steroider kan ha langvarig ytelsesforbedrende effekter.” Studien involverte mus som ble behandlet med testosteron. Forskerne antar at PED -bruk kan resultere i en 10 -års fordel hos mennesker selv etter diskontinering og jobber for tiden med hjelp av WADA -finansiering for i tillegg å utforske dette emnet.

Disse studiene antyder stridende som bruker illegale PED -er kan få langsiktig fordel i god tid etter å ha syklet av stoffene. Det kan med andre ord ikke være noe som heter en rettferdig Sveits herrelandslag i fotball Skjorter kamp etter doping. Å sette pris på at PED -forbud eksisterer for å sikre rene konkurrenter, det virkelige spørsmålet er hvor lang tid av et forbud er passende? Hvis studier som disse danner grunnlaget for en regulatorisk norm, ville langsiktige WADA -stilforbud være godt berettiget.

Dele denne:
Twitter
Facebook

Som dette:
Som lasting …

I slekt

En beste mulighet for PED -reform i MMAoctober 9, 2013in “Doping”
De tre største juridiske farene til blandet kampsportsnovnovember 2013 med 4 kommentarer
Tar ikke å avsløre Tottenham Hotspur Skjorter ulovlig pedbruk samtykke i MMA? 8. mars 2013in “doping”

Leave a Reply

Your email address will not be published.