Det er høyden på sommeren i de nordlige delene av planeten. Og hvis du er som mange mennesker, koster det siste du Real Madrid Skjorter sannsynligvis å gjøre å gjøre timer på å lage mat; En varm komfyr eller en varm ovn blandes ikke nødvendigvis godt med en varm dag.

Det er grunnen til at salater er en slik go-to i sommermånedene. Ikke bare er salater raske, enkle, Real Sociedad Skjorter så vel som sunne måltider, men mange av dem trenger null matlaging – noe som er et visst salgsargument i løpet av de brennende månedene.

Men salater er mye mer enn et praktisk måltid uten varme sommer. Avhengig av hva du legger inn så vel som på salaten din, er det et måltid som også kan gi noen store immunforsterkende fordeler-noe som er mye mer viktig i sommer, ettersom verden fortsetter å kjempe mot Covid-19, enn noen gang.

“Hele plantemat tilbyr et bredt spekter av viktige vitaminer, mineraler, så vel som fytokjemikalier – sammenslåing av planter som jobber med næringsstoffer så vel som hverandre for å ivareta cellene våre og støtte kroppssystemene våre,” uttaler sportsdiett Kelly Jones. “Fytokjemikalier støtter spesielt vår immunitet med antioksidantroller, der de virker for å ivareta cellene våre mot skade utløst av oksidasjon, i tillegg til å støtte sunne tarmbakterier, som igjen hjelper til med å kontrollere immunsystemets funksjon.”

La oss se på syv matvarer du kan legge til salaten din for å øke immuniteten din i sommer:

Greener

Hver salat trenger en base. I tillegg til at du vil at salaten din skal gi immunforsterkende fordeler, kan du bruke miljøvennlige til basen din-desto mørkere.

“Mørkere miljøvennlige inkluderer høyere nivåer av fytokjemikalier i tillegg til mye mer vitaminer A så vel som C, begge næringsstoffer som støtter immun og antioksidantprosesser,” heter det i Jones. “Spinat gir også mye mer vitamin E enn mange andre salater, i tillegg til at vitamin E er et immun næringsstoff, mange amerikanere ikke tar inn tilstrekkelig.”

“Grønnkål, sennepsgrønnsaker, collard greener, chard, rød bladsalat, samt brønnkarse er pakket med phytonutrients immunsystemet trenger for å optimalt fungere,” heter det i Nichole Dandea, RDN, skaperen av rent plantet. “Grønne grønnsaker er rike på folat, i tillegg til phytonutrients, inkludert lutein samt zeaxanthin.”

Sopp

Vanligvis er sopp moderat i smak, noe som gjør dem til en fleksibel komponent som kan fungere i en rekke salater. Men hvilke sopp er ikke moderat i? Immunforsterkende fordeler.

“Selv det mest typiske spekteret av sopp-som hvite, kriminelle, så vel som Portobello-har blitt undersøkt for deres immunmodulerende så vel som forbedringsevner,” heter det i Dandrea. “I tillegg kan sopp øke en essensiell immunbalanserende forbindelse som kalles sekretorisk IGA.”

Sitrus

Sitroner, limes, appelsiner, sitrusfrukter av alle slag … alle er fullpakket med antioksidanter, alle er rike på C -vitamin, i tillegg til at alle er ideelle tilsetninger til salaten din.

“Sitrusfrukter, i hele formen, er rike på beskyttende antioksidanter som C -vitamin, som kan bidra til å støtte immunitet og gjøre deg mindre sårbar for infeksjoner,” heter det i Dandrea. “Appelsiner lager velsmakende dressinger så vel som salat toppers, [og du kan] også tenke på å tilsette sitron så vel som limesaft til salatdressinger.”

Rød paprika

Hvis du virkelig ønsker å få de immunitetsoppgavende fordelene med C-vitamin, utover sitrusfrukt, er det en salat topper som er enda bedre-og det er rød paprika.

“Røde paprika har dobbelt så mye vitamin C som sitrusfrukter,” heter det i Dandea. “De inkluderer også vitamin E så vel som betakaroten, som på samme måte spiller en funksjon i immunitet.”

“Paprika … kan øke produksjonen av hvite blodlegemer som spiller en essensiell funksjon for å befri kroppen av uønskede mikrober,” uttaler Emily Danckers, Rd. Det er alt takket være den store dosen av vitamin C den leverer.

Valnøtter

Valnøtter vil gi en god knase til salaten din – og de vil på samme måte legge til næringsstoffer som kan hjelpe til med å støtte sunn immunfunksjon.

“Valnøtter … er ikke bare velsmakende på en salat; De inkluderer også vitamin E så vel som Omega 3s, ”uttaler Danckers. “E-vitamin har vist seg å øke immunfunksjonen ved å påvirke T-celler, så vel som Omega 3s er betennelsesdempende.”

Bær

Hvis du vil legge til litt sødme i tillegg til en stor mengde antioksidantkraft til salaten din, må du strø en håndfull bær over greenene dine.

“Alle slags bær, inkludert jordbær, bringebær, bjørnebær, så vel som blåbær, har mye phytonutrients samt vitaminer som kan fremme et sunt immunforsvar,” heter det i Dandea. “Blåbær har også en phytonutrient kalt Pterostilbene, som har vist seg å bekjempe sykdom.”

Laks

Planter er ikke de eneste immunforsterkende matvarene du kan legge til salaten din. Hvis du vil øke proteinet Eintracht Frankfurt Skjorter – og opp fordelene for immunforsvaret – prøver å integrere laks i salatene dine.

“Å legge laks som proteinkilde i salat innebærer også tilbuden sunn dose omega-3 DHA, den aktive typen av dette sunne fettet som hjelper kroppen med å delta i passende inflammatoriske responser, ”heter det i Jones. “Laks er også rik på vitamin D. Mens den er finest forstått for sin funksjon i beinhelsen, har D -vitamin vist seg å ha antioksidantegenskaper så vel som en direkte funksjon i immunsystemets funksjoner.”

Denne informasjonen er bare for akademiske funksjoner, så vel som ikke er ment som en erstatning for medisinsk diagnose eller behandling. Du burde ikke bruke denne informasjonen for å diagnostisere eller behandle et helse- og velværeproblem eller tilstand. Inspiser alltid med legen din før du endrer kostholdet ditt, endrer søvnvanene dine, tar kosttilskudd eller starter en ny fysisk kondisjonsrutine.

Deanna Debara

Deanna DeBara er frilansskribent med base i Portland, OR. Hun dekker et bredt utvalg av velværeemner, inkludert kondisjon, ernæring, forhold, samt mental helse. Arbeidet hennes har dukket opp på storistisk, menns helse, ravishly, løsningen, det som er flott av vitamin Shoppe, så vel som mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.