som kjører – det er å sette den ene foten foran den andre på veier, stier eller tredemøller. Men selv om det ikke endrer seg fra år til år, kommer løpemønstre så vel som å gå. Etter å ha deltatt i sporten, livsstil så vel som tjeneste for å løpe for fortiden flere tiår, har jeg sett noen mønstre som er subtile så vel som andre som er mye mer uttalt. Running USA, den største løpende markedsforeningen, publiserer en årlig nasjonal løperundersøkelse. Den siste er basert på handlingene til over 4000 løpere – her er det den viser om sportenes spesifisering:

Hvem er løperne?

Det er noe mange flere kvinneløpere i USA enn fyr (54% kvinnelige), i tillegg til seks av ti er mellom 25 år og 44 år. Når det er sagt, er 23% av de amerikanske løperne som er undersøkt 55 år eller eldre , så alder kan være mindre barriere enn vi kanskje forventer. Halvparten av de undersøkte liker å kjøre solo, mens den andre halvparten liker å løpe med andre – eller med en regional løpsgruppe eller klubb.

Tre fjerdedeler av de spurte oppgir at de kjører hele året. Den typiske avstandskjøringen per person er 23 miles per uke. Det enorme flertallet av løpere (58%) liker å løpe om morgenen, så vel som den mest typiske overflaten er veien. Det blåste tankene mine for å oppdage at bare fem prosent av løperne i USA bestemmer seg som “løypeløpere.” Jeg ville trodd at det var mye høyere enn det!

Hvor er de på nettet?

Som vi vet, har det sosiale nettverket endt opp med å være allestedsnærværende i nesten alle aspekter av livene våre, i tillegg til at løping er intet unntak. Seks av 10 overholder noen løpsrelatert konto på sosiale medier: Facebook for en rekke løpende aktiviteter inkludert kommunikasjon, innsamling, samt deling; Facebook så vel som Instagram for å overholde andre, samt se etter å ha inspirert. Halvparten liker å dele sin løpserfaring på sosiale medier.

Hvor mye godtar de teknologi?

Når det gjelder produktene så vel som dingser vi løpere bruker, liker vi helt klart å kvantifisere i tillegg til å screene utviklingen vår ettersom 70% bruker en GPS eller fysisk kondisjonsspor. Når det er sagt, bruker bare 18% av de undersøkte løperne en hjertefrekvensaktivert gadget som min Fitbit-ionic. Det var enda en overraskelse for meg, med tanke på at å spore hjertefrekvens på ionen min er et snap, så vel som ikke trenger en egen bryststropp (som kan være irriterende). I tillegg til at løpere absolutt liker å høre på musikk, ettersom 46% kjører med en slags bærbar musikkapparat. Jeg gjør det også med Ionic, som lagrer musikk, så det er ikke noe krav om ekstra maskinvare.

Hvor langt løper de?

Det jeg oppdaget mye å utsette var sammenbruddet av deltakelse i løpet av løpende arrangementer. Min verden er for det meste konsumert med maratoning, så vel som jeg ble forbløffet over å oppdage at bare 3% av de undersøkte løperne er ultramarathoners. Jeg trodde alle løp ultras! Imidlertid er halvmaraton den desidert mest fremtredende løpsavstanden med 2,3 millioner mennesker som fullfører et halvmaraton i 2018 (og 518 916 fullførte et fullt maraton). Til sammenligning fullførte bare 110.011 en ultra.

Ultramarathoning er imidlertid det raskest voksende segmentet. I 1993 – året jeg kjørte min aller første Ultra – var jeg en av 3.754 etterbehandlere i Nord -Amerika, i tillegg til at ultramarathoning fremdeles var et ganske uklar tidsfordriv. I dag er det ikke uvanlig å høre referanser til sporten i nyhetene, eller å sjekke ut om ultramarathoning i papiret (ok, kanskje ikke uvanlig, men det skjer). Ultramarathoning har gått inn i mainstream -leksikonet, så vel som populariteten fortsetter å øke.

Et blikk på fremtiden

Min andre spådom er at mange flere vil begynne å treffe løypene. Den såkalte “Road-to-Trail-konvertering” skjer raskere Brighton & Hove Albion FC Skjorter enn mange mennesker er klar over. Jeg ser på dette som et av de viktigste mønstrene som tar beliggenhet i løping, så vel som jeg ser for meg at avstemningsnumrene vil vise dette skiftet i fremtidige undersøkelser. Å løpe på en sti kontra på veien bruker bare mange fordeler – som ingen trafikk, mye bedre luftkvalitet, nydelig natur, samt en mye mer tilgivende overflate å løpe på enn fortau – ikke å trekke inn høyere antall deltakere .

Så der har du det, strømmen på sporten. I tillegg til at alle disse statistikkene er interessante, la oss ikke miste synet av de primære bilistene bak denne utrolige veksten. Løping er tilgjengelig, løping er sunt, løping øker miljøbevisstheten, og vel, løping bare bergarter. I tillegg til at det er en kvalitet, kan ingen undersøkelse måle.

Denne Japans herrelandslag i fotball Skjorter informasjonen er bare for akademiske funksjoner, så vel som ikke er ment som en erstatning for medisinsk diagnose eller behandling. Du må ikke bruke denne informasjonen for å diagnostisere eller behandle et helse- og velværeproblem eller tilstand. Inspiser alltid med legen din før du endrer kostholdet ditt, endrer søvnvanene dine, tar kosttilskudd eller starter en ny fysisk kondisjonsrutine.

Dean KarnazesDean Karnazes, en internasjonalt anerkjent utholdenhetsutøver, så vel som en bestselgende forfatter i New York Times, har presset kroppen hans så vel som sinn til ufattelige grenser. Blant sine mange prestasjoner har han kjørt 350 konstante miles, foregående søvn i tre netter. Han løp over Death Valley i 120-graders temperaturer, i tillegg til at han løp et maraton til Sydpolen i ugunstige 40 grader. Ved ti forskjellige anledninger har han kjørt en 200-mils Olympique Marseille Skjorter stafettløpssolo, og løper sammen med lag på tolv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.