Box Squat Reduser ikke knebøyytelse for vektløftere
Kilde: Wolters Kluwer Helse: Lippincott Williams & Wilkins
Å fjerne strekkforkortingssyklus påvirker ikke muskelaktiviteten negativt,
Rapporterer Journal of Strength and Feyenoord Skjorter Conditioning Sevilla FC Skjorter Research
NEWSWISE – “Box Squat”, en populær treningsteknikk for vektløftere, har “begrensede negative konsekvenser” på knebøyprestasjoner under styrketrening, rapporterer en studie i desemberutgaven av Journal of Strength and Conditioning Research, Official Research Journal of the National Styrke- og kondisjonsforening. Tidsskriftet er utgitt av Lippincott Williams & Wilkins, en del av Wolters Kluwer Health, en ledende leverandør av informasjon og selskapsintelligens for studenter, fagpersoner og institusjoner innen medisin, sykepleie, alliert helse og apotek.
“Denne studien fant veldig liten forskjell i kinetiske variabler eller muskelaktivitet mellom de to heisene,” ifølge studien, ledet av Jeffrey M. McBride fra Appalachian State University, tilbyr Boone, N.C. “Dermed tilbyr bruken av en knebøy eller knebøy på huk En veldig lik stimulans til ben- og korsryggsmuskulaturen, og av den grunn ville mange sannsynligvis resultere i en lignende mengde styrkeforsterkning med trening. ”
‘Boks’ teknikk fjerner strekkforkortingssyklus, men reduserer ikke knebøykraft
I standard knebøyteknikk plasserer vektløfteren vektstangen over korsryggen, og senker deretter knærne for å nå en huksposisjon. Boksen knebøy er en enkel modifisering av denne teknikken der løfteren stopper og sitter på en boks på slutten av knebøyen. Det innebærer at boksen knebøy består av en eksentrisk fase-den eliminerer den konsentriske fasen, eller “strekkforkortende” syklus, på slutten av knebøyen.
For å teste effekten av denne modifiserte teknikken, hadde forskerne åtte konkurrerende mannlige kraftløftere utført en serie knebøy og knebøy i tilfeldig rekkefølge. Bevegelsene ble gjort mens de sto på en kraftplattform med svinger festet til stangen for å måle kraft og hastighet, som ble brukt til å beregne strøm. Elektromyografi ble brukt til å måle elektrisk aktivitet i de relevante musklene.
“Resultatene indikerer at toppkraft og toppmakt er like mellom knebøy og boks -knebøy,” skriver McBride og kolleger. Faktisk, under noen repetisjoner, var toppstyrken betydelig lavere under knebøyen, sammenlignet med boksen på huk. Generelt viste elektromyografi høyere muskelaktivitet under knebøyen, sammenlignet med boksen knebøy.
Boksen knebøy er et populært alternativ til den konvensjonelle knebøyteknikken for vektløftere. Imidlertid eliminerer bruken av en boks strekkforkortingssyklusen. I andre typer aktiviteter-spesielt hopping, resulterer en strekkforkortingssyklus i betydelig forbedret ytelse. Imidlertid har ingen tidligere studier sett på hvordan eliminering av strekkskudssyklusen ved å bruke en boks påvirker kinetikken og muskelaktiviteten til heisen.
Resultatene antyder at boksen på huk “verken har en betydelig positiv eller negativ effekt på knebøyytelse,” skriver forfatterne. “Dermed tilbyr bruken av en knebøy eller en knebøy en veldig lignende stimulans til ben- og korsryggen muskulatur og vil sannsynligvis resultere i en lignende mengde styrkeforsterkning med trening.” Imidlertid tror de at fordi en strekkforkortingssyklus er en “vital komponent” av mange idretter, kan “en knebøy inkludert en strekkforkortingssyklus ha større fordel.”
Om Journal of Strength and Conditioning Research
Det redaksjonelle oppdraget til Journal of Strength and Conditioning Research (JSCR) er å fremme kunnskapen om styrke og kondisjonering gjennom forskning. Et tydelig aspekt av dette tidsskriftet er at det inkluderer forslag til nyttig bruk av forskningsresultater. Mens journalnavnet bestemmer styrke og kondisjonering som separate Real Betis Balompie Skjorter enheter, regnes styrke som en del av kondisjonering. Tidsskriftet ønsker å fremme publisering av fagfellevurderte manuskripter som øker vår forståelse av kondisjonering og sport gjennom anvendt treningsvitenskap. JSCR er den offisielle forskningsjournalen for National Strength and Conditioning Association. National Strength and Conditioning Association.